Kindvriendelijke verbandwisselkamer geopend

Geschreven door: Sophie Cazander

Op 23 april 2018, geplaatst in #nieuws

Afgelopen zaterdag 21 april is de kindvriendelijke verbandwisselkamer in het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam geopend door Lee Towers en brandwondenpatiënt Sem. Cazander Medical heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van deze nieuwe kamer.

Opening verbandwisselkamer door Lee TowersFoto: Maasstad Ziekenhuis

Kinderen die zijn opgenomen in het Brandwondencentrum ondergaan dagelijks verbandwissels. Die zijn pijnlijk. Soms duurt zo’n verbandwissel wel twee uur. Onderzoek heeft bewezen dat afleiding helpt om pijn te verminderen. Daarom hebben het Brandwondencentrum en de Nederlandse Brandwonden Stichting de handen in één geslagen om geld in te zamelen voor een kindvriendelijke verbandwisselkamer. Zodat kinderen die een verbandwissel moeten ondergaan zich in een compleet andere wereld wanen en hun angst naar de achtergrond verdwijnt. Dat is belangrijk om pijn te verminderen en trauma te voorkomen.

“Met deze verbandwisselkamer wordt het leed van de zeer pijnlijke en soms uren durende verbandwisselingen verzacht. De kamer bevat verschillende moderne middelen om zowel jonge als oudere patiënten af te leiden”, vertelde Wietse Vrijland, bestuurslid van het Maasstad Ziekenhuis. In de kamer wanen de patiënten zich in een compleet andere wereld door de versierde muren, speciale verlichting, rustige atmosfeer en kunnen zij via audiovisuele middelen de gewenste afleiding opzoeken (YouTube, Netflix, films, games et cetera).

Via onderstaande video krijgt u een rondleiding in de nieuwe verbandwisselkamer.

Hulp nodig?

Stuur direct een mail naar ons klantenteam via het e-mailadres info@cazandermedical.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer +31 187 470 666