Endoscopie

Productcategorie Transparante pleisters

Het transporteren van flexibele endoscopen is een belangrijk aspect, na gebruik dient deze namelijk (vaak) naar een externe afdeling getransporteerd te worden binnen het ziekenhuis. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zogenaamde Multi FT wagens waar de endoscoop in gelegd kan worden. Dit zijn witte bakken van 50 x 50 cm zodat de endoscoop genoeg ruimte heeft. Bij het transporteren is het belangrijk om te weten of de betreffende endoscoop schoon of vuil is. Een schone endoscoop wordt door middel van een groene smiley hoes vervoerd van de reinigingsafdeling naar de afdeling Endoscopie. Na gebruik bij de patiënt wordt de endoscoop met een rode smiley hoes terug getransporteerd naar de reinigingsafdeling. Onze smiley hoezen zijn gebruiksvriendelijk door het eenvoudig design waarbij de ene zijde een groene smiley heeft en de andere zijde een rode smiley.

Op de afdeling Endoscopie worden endoscopische verrichtingen uitgevoerd. Bij deze verrichting kijkt een specialist (arts) naar de binnenkant van het maag-darmkanaal. Meestal gebeurt dit met behulp van een endoscoop (een flexibele slang met camera), of met behulp van videocapsules.

Hulp nodig?

Stuur direct een mail naar ons klantenteam via het e-mailadres info@cazandermedical.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer +31 187 470 666