Neurochirurgie

Productcategorie Mobilyzer Excellent

Bij neurochirurgische operaties wordt vaak een zogenaamde craniotomie uitgevoerd. Dit is een ingreep waarbij een stuk van de schedel tijdelijk wordt verwijderd om zo bij het brein te kunnen. Na de ingreep wordt dit ‘luikje’ weer teruggeplaatst en stevig vastgemaakt. Tijdens een craniotomie maakt de neurochirurg gebruik van boren en frezen. Cazander Medical is leverancier van perforators, craniotomen, scherpe frezen en diamant frezen die tijdens een operatie gebruikt worden. Daarnaast zijn wij leverancier van een high speed boorsysteem waarmee de operatie uitgevoerd kan worden. Dit elektrisch aangedreven systeem heeft unieke features die de arts een aantal grote voordelen geven tijdens de ingreep.

Neurochirurgie is het specialisme dat zich bezighoudt met het opereren van neurologische aandoeningen aan het zenuwstelsel. Dit kunnen aandoeningen zijn aan de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen die naar armen of benen gaan. De operaties worden uitgevoerd door neurochirurgen. Zij behandelen en opereren bijvoorbeeld een nekhernia of rughernia, vernauwing in de wervelkolom en in sommige ziekenhuizen ook een beknelling van een zenuw in de hand. Neurochirurgen zijn ook betrokken bij de behandeling van hersentumoren en wervelkolomtumoren of letsel aan het hoofd of wervelkolom ontstaan door een ongeval. In Nederland wordt neurochirurgie bedreven in een 16-tal hoofdcentra. Vaak zijn dit academische ziekenhuizen, maar ook gespecialiseerde perifere ziekenhuizen of klinieken voeren deze verrichtingen uit.

Hulp nodig?

Stuur direct een mail naar ons klantenteam via het e-mailadres info@cazandermedical.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer +31 187 470 666