De me­di­cijn­kar van Malvestio.

Voor iedere zorg­af­de­ling een me­di­cijn­kar.

In de dynamische wereld van de gezondheidszorg staan ​​efficiëntie en hygiëne voorop. Met onze medicijnkar van Malvestio heeft u een onmisbare mobiele unit die speciaal is ontwikkeld om medicatie op te slaan en aan patiënten in zorginstellingen aan te bieden.

Met een speciaal naar wens geoptimaliseerde trolley wordt een naadloos en hygiënisch proces gegarandeerd voor het toedienen van medicatie.

Download brochure

Veilige, ef­fi­ci­ën­te en hy­gi­ë­ni­sche me­di­cijn­dis­tri­bu­tie

Con­fi­gu­ra­ties voor uw me­di­cijn­kar.

Medicijnkarren zijn niet one-size-fits-all; ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en configuraties. Er zijn diverse mogelijkheden voor uiteenlopende behoeften van professionals in de gezondheidszorg. Of het nu gaat om medicatietoediening, anesthesie, pediatrie tot geriatrie, spoedeisende hulp, reanimatie of broselow onderzoek en behandeling, er is een passende medicijnwagen voor iedere afdeling.

Onze medicatiewagens zijn uit te breiden met diverse accessoires om mee te evolueren met veranderende wensen of eisen. Dankzij afdekbare uitsparingen in het blad kan er eenvoudig een opstand worden toegevoegd om extra opbergruimte en ophangmogelijkheden te creëren. Een uitschuifbaar werkblad biedt extra werkruimte wanneer dat nodig is en zit niet in de weg bij het verplaatsen van de kar. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat zorgmedewerkers de medicijnkar naadloos kunnen aanpassen aan de afdeling of situatie.

Ontwikkeld met het oog op hygiëne

Het handhaven van een hoog niveau van hygiëne staat in de gezondheidszorg voorop. De trolleys bestaan ​​doorgaans uit stalen platen met een epoxypoedercoating, wat duurzaamheid en slijtvastheid garandeert. Bovendien ondergaan de oppervlakken van de kar een antimicrobiële behandeling, waardoor het niveau van hygiëne en veiligheid voor zowel patiënten als zorgverleners verder wordt verhoogd.

Maatwerk voor optimale efficiëntie

Een opvallend kenmerk van onze ladewagens voor medicatie is de mogelijkheid om handgrepen in verschillende kleuren te bestellen. Met een gekleurd handvat is het mogelijk om specifieke doeleinden van de lades visueel te verduidelijken. Een rode handgreep kan bijvoorbeeld noodmedicatie aanduiden, terwijl een groen handvat pediatrische medicijnen kan betekenen. Ook op de spoedeisende hulp wordt een methode met kleuren gehanteerd, namelijk de zogenaamde ‘broselow colorcode’. Met kleurcodering wordt de kans op fouten verkleind en de efficiëntie geoptimaliseerd.

Ergonomisch ontwerp van uw medicijnwagen

De constructie van de medicijnwagen is specifiek ontworpen voor medicijndistributie en bedoeld om duurzaamheid, stabiliteit en gebruiksgemak te bieden. Zo is de werkhoogte bijvoorbeeld zeer ergonomisch voor de gemiddelde gebruiker.

Zelfs volledig beladen bieden deze karren een uitstekende wendbaarheid dankzij de vier zwenkwielen met een diameter van 125 mm, waarvan er twee zijn voorzien van remmen. Tevens zijn de karren uit te voeren met dubbele zwenkwielen, dit zorgt voor een hogere mobiliteit van de karren. Dit betekent dat zorgmedewerkers snel en probleemloos door krappe ruimtes en drukke ziekenhuisgangen kunnen navigeren.

Er zijn verschillende composietmaterialen gebruikt om de functionaliteit en betrouwbaarheid te optimaliseren. Het zelfdragende stalen frame met epoxypoedercoating zorgt voor robuustheid en een lange levensduur. De duurzaamheid van dit ergonomische ontwerp maken de kar onmisbaar in zorginstellingen die naar de toekomst kijken.

Geïntegreerde functies voor efficiëntie en veiligheid

Ook de lades van deze medicatiewagens zijn zorgvuldig ontworpen met oog op ergonomie en efficiëntie. De afgeronde randen bieden veiligheid voor de medewerkers. De geïntegreerde gekleurde handvatten met etikethouders zorgen dat de inhoud gemakkelijk te identificeren en snel te bereiken is. De lades zijn gemonteerd op stalen geleiders, voorzien van een veerdempersluiting en een door een hendel bediend ontgrendelingssysteem voor een soepele en gecontroleerde bediening.

Voor extra veiligheid kunnen de medicijnkarren worden uitgerust met een gecentraliseerd slotsysteem om de inhoud te beveiligen. Dit zorgt ervoor dat waardevolle en gevoelige medicijnen worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang.

Ac­ces­soi­res voor uw me­di­cijn­wa­gen.

Uitbreiding van de standaard trolley

De trolleys van Malvestio zijn aan de linkerzijde voorzien van een verlengblad, dat extra werkruimte biedt wanneer dat nodig is. Deze is gemaakt van thermogevormd ABS-plastic, dat eenvoudig te reinigen en/of desinfecteren is en bekend staat om zijn slag- en krasbestendigheid.

Verder kunnen de wagens worden uitgebreid met diverse accessoires om bijvoorbeeld afval te verzamelen en handen te desinfecteren.

Al met al zorgen deze opties voor een veilige, efficiënte en hygiënische manier om medicijnen op te slaan en uit te delen. Deze karren zullen op elke zorgafdeling garanderen dat patiënten de juiste medicatie en de best mogelijke zorg krijgen.

Download onze brochure en ontdek de mogelijkheden van medicijnkarren binnen uw zorginstelling.

Download brochure

Zoeken.